vrijdag, 26. september 2008 - 20:59

VSG-Congres 2008 in Emmen groot succes

Emmen

Woensdag en donderdag organiseerde de gemeente Emmen het jaarlijkse congres van Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) met als titel ‘Sport Maakt Meer Mogelijk’ in Eden Hotel Emmen. Maar liefst 350 sportambtenaren en bestuurders uit heel Nederland kwamen naar Emmen om aan het sportcongres deel te nemen. Niemand minder dan Tom Egbers was dagvoorzitter tijdens de eerste dag van het congres.

Het congres werd spectaculair geopend door ‘Palestra Crazybusters’. Een licht-, muziek- en sportspektakel op spinningfietsen. Vervolgens heette burgemeester C. Bijl van de gemeente Emmen iedereen van harte welkom op het congres. Ook de jaarrede van VSG-voorzitter Jos Som ontbrak op de eerste congresochtend niet. Een plenaire discussie over ‘De wijk in beweging’ bracht het congresthema voor het voetlicht. De ochtend werd afgesloten met de bekendmaking van de winnende gemeente van de verkiezing ‘Sportgemeente van het jaar 2008’. Enschede behaalde evenals vorig jaar de algehele titel. In de middag werd het thema ‘De wijk in beweging’ in een viertal interessante parallelsessies verder uitgewerkt. Zo gaf bijvoorbeeld Hans van Breukelen een sessie over ‘Innovatief sporten in de wijk’.

Donderdagochtend maakten de deelnemers aan het congres kennis met de praktijk van het Emmense sportbeleid. In Dierenpark Emmen presenteerde TNO resultaten van een onderzoek naar chloorluchtreductie in zwembaden. Daarnaast werden de toekomstplannen van Dierenpark Emmen in combinatie met een theater door wethouder Sleeking gepresenteerd. Ook werd er een bezoek gebracht aan Business Park Meerdijk. Hier ontwikkelt de gemeente Emmen een bedrijvig businesspark en een multifunctioneel stadion in een sportomgeving. Wethouder Evenhuis gaf een presentatie over de ontwikkelingen van het park en aansluitend vond een wandeling over het park plaats. ‘Emmen Revisited’ is de aanpak op het gebied van stads- en wijkvernieuwing in Emmen. Een bezoek aan het ‘Multifunctionele Sportveld Angelslo’ maakt de bijzondere werkwijze van deze Emmense aanpak zichtbaar.

Voor de derde keer organiseerde Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en VNG de verkiezing ‘Sportgemeente van het jaar’. De gemeente Enschede heeft voor de tweede achtereenvolgende keer de titel ‘Sportgemeente van het Jaar' in de wacht gesleept.
Provincie:
Tag(s):