vrijdag, 30. mei 2008 - 9:21

VSM winnaar Louise de Brauwprijs 2008

Apeldoorn

De Veluwse Stoomtrein Maatschappij heeft de Louise de Brauwprijs 2008 gewonnen. De VSM mocht tijdens de feestelijke prijsuitreiking in het stadhuis een cheque van € 2.500,- in ontvangst nemen. De publieksprijs is uitgereikt aan Stichting ‘kLEEF, zij ontvingen een cheque ter waarde van € 500,-. Er zijn ruim 6.000 stemmen uitgebracht, waarvan 38% voor de publiekswinnaar.

Tijdens de drukbezochte feestavond prees wethouder P. Blokhuis de inzet van vrijwilligers die in Apeldoorn actief zijn. Voor de editie 2008 van de Louise de Brauwprijs werden maar liefst 56 projecten ingediend. Vrijwilligers zijn van groot belang voor de samenleving, zij dragen in grote mate bij aan een prettig woon- en leefklimaat. Zonder hun belangeloze inzet zouden veel projecten en activiteiten niet uitgevoerd kunnen worden. Apeldoorn is trots op alle vrijwilligers die zich met veel enthousiasme inzetten.

De prijswinnaar VSM is sinds1975 actief in het onderhouden, restaureren en laten rijden van oud spoorwegmaterieel. Maar liefst 160 enthousiaste vrijwilligers zijn vooral in de zomermaanden actief. Veel toeristen bezoeken dan Apeldoorn en maken een tocht met de stoomtrein naar Dieren. De activiteiten van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij zijn in toeristisch opzicht van groot belang voor Apeldoorn en Gelderland. Zelfs landelijk en ook internationaal geniet de VSM grote bekendheid vanwege de vakkennis op het gebied van onderhoud en restauratie. De hoofdwerkplaats in Apeldoorn is de op een na grootste in Europa

De winnaar van de publieksjury, stichting ‘kLEEF, ondersteunt mensen met kanker en hun naasten. In het Roparunhuis, een inloophuis aan de Vosselmanstraat, kunnen mensen vijf dagen per week terecht voor allerlei activiteiten, cursussen en gespreksgroepen, maar ook voor een luisterend oor, lotgenotencontact of een drankje. Ook nabestaanden kunnen in het Roparunhuis terecht. In het Roparunhuis werken 41 gastvrouwen en 23 ondersteunende vrijwilligers.
Provincie:
Tag(s):