dinsdag, 26. februari 2008 - 13:49

VU medisch centrum opereert tijdelijk in tuin

Amsterdam

Op 10 maart a.s. neemt VU medisch centrum acht operatiekamers in de tuin in gebruik. Dit tijdelijke operatiecomplex is opgebouwd uit 49 geprefabriceerde containers. Het vervangt het OK-complex wat bij de brand in mei 2007 volledig werd verwoest. Dit heeft VU medisch centrum dinsdag bekendgemaakt.

Het tijdelijke OK-complex staat in de tuin en vormt een zelfstandige unit. Dat wil zeggen, er wordt niet alleen geopereerd, maar ook de voorbereidingsruimte en uitslaapkamer zijn er gevestigd. De OK’s voldoen aan alle deskundigheids- en veiligheidseisen.

Nieuwe apparatuur
De containers zijn bij de Duitse systeembouwspecialist Cadolto geprefabriceerd: alle voorzieningen zoals elektriciteit en luchtbehandeling zijn vooraf aangelegd of geïnstalleerd. Ook alle OK-apparatuur in dit complex is nieuw. De ‘oude’ apparatuur is door de brand verloren gegaan.

In de acht operatiekamers worden patiënten van de volgende specialismen geopereerd: plastische chirurgische, neurochirurgie, KNO, mondheelkunde, oogheelkunde, kinderchirurgie en kinderurologie.

Ondanks de brand is het gelukt om een groot deel van de voor 2007 beoogde operaties door te laten gaan. Om dit bereiken is er ook ’s avonds en in de weekenden geopereerd.
Provincie:
Tag(s):