vrijdag, 7. maart 2008 - 22:01

Vuilniswagen met robotarm én wasinstallatie

Terneuzen

De gemeente Terneuzen start in bepaalde wijken met het tweewekelijks volautomatisch reinigen van de groene GFT-containers. Fris, hygiënisch en gratis.Maandag neemt Terneuzen de eerste vuilniswagen met robotarm én met een geïntegreerde wasinstallatie in gebruik.

De allereerste van Nederland! De robotarm zal tweewekelijks en volautomatisch de GFT (groente-, fruit- en tuinafval) containers reinigen in bepaalde wijken.

De gemeente Terneuzen en de firma Huffermann en Bekker ontwikkelden gezamenlijk dit voertuig. De kortere naam ervoor is een ‘reinigende zijbelader’. Net als bij de grijze container voor restafval, wordt de groene GFT-container met een robotarm automatisch zijwaarts opgetild en geleegd. Daarna komt een spoelkop in de container en deze spoelt de container schoon.

De groene GFT-containers kunnen op dezelfde plek en op dezelfde wijze langs de straat worden gezet zoals de grijze containers. De burgers in de straten waar de ‘reinigende zijbelader’ gaat rijden, worden nader geïnformeerd.

Overigens worden momenteel al alle groene GFT-containers in heel de gemeente Terneuzen van maart tot december elke vier weken handmatig gereinigd.
Provincie:
Tag(s):