dinsdag, 30. december 2008 - 21:26

Vuurwerkcontroles blijken succesvol

Regio

De politie in Zuid-Oost Drenthe heeft bij verschillende vuurwerkcontroles 24 overtreders bekeurd en naast bijna 100 kg hoofdzakelijk illegaal vuurwerk ook tien vuurwerkpistolen in beslag genomen. Ook vandaag is er weer uitgebreid gecontroleerd en ook woensdag zal dit het geval zijn.

De politie hield rijdende controles in het gebied Emmen, Coevorden, Borger, Klazienaveen, Zwartemeer en reageerde op meldingen van overlast en stelde onderzoeken in naar aanleiding van meldingen via Meld Misdaad Anoniem (MMA).

Naar aanleiding van overlastmeldingen nam de politie bij enkele tientallen jongeren verschillende hoeveelheden vuurwerk in beslag. Meerdere jonge overtreders kregen een waarschuwing en hun gegevens werden genoteerd. Tegen zeven vuurwerkgooiers wordt proces-verbaal opgemaakt en twee zijn doorverwezen naar Bureau Halt.

Controles van uit Duitsland komende Nederlandse auto’s leverde bij zes personen een aanzienlijke hoeveelheid strijkers en ander illegaal vuurwerk op en een vuurwerkpistool. Tegen de bezitters wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op meerdere plaatsen is naar aanleiding een MMA melding een onderzoek ingesteld. Dit leverde negen vuurwerkpistolen en meer dan 50 kg illegaal vuurwerk op. Ook tegen deze mensen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ook dinsdag en woensdag worden er o.a. aan de grens weer meerdere controles gehouden. Het bestrijden van illegaal wapenbezit, dus ook van vuurwerkpistolen, heeft bij de politie prioriteit. Daarom kunnen mensen die bij de politie of via MMA illegaal vuurwapenbezit melden er op rekenen dat de politie snel een onderzoek instelt. Dit met als doel om in ieder geval voor de jaarwisseling zoveel mogelijk vuurwerkpistolen uit het verkeer te nemen.

Meldingen kunnen worden doorgegeven via 0900-8844 (politie) of 0800-7000 (MMA)
Provincie:
Tag(s):