vrijdag, 12. december 2008 - 16:19

Vuurwerklessen voor Scheveningse basisscholen

Scheveningen

Brandweer en politie bundelden hun krachten om de leerlingen van groep 8 van de Scheveningse basisscholen De Meerpaal en De Tweemaster een veilig oud en nieuw te bezorgen. Dit heeft de politie vrijdag 12 december laten weten.

Op initiatief van de jongerenwerkstichting Projong krijgen alle kustbasisscholen in Scheveningen de speciale vuurwerklessen. Deze zijn bedoeld om de kinderen van 11 à 12 jaar bewust te maken van de risico’s rond de jaarwisseling.

Zo vertelde de brandweer hoe je vuurwerk af moet steken en hoe je jezelf het beste kunt beschermen. De politie ging in op de regels rond oud en nieuw. Wanneer mag je vuurwerk kopen? Wanneer mag je het afsteken? Wat is legaal en wat is illegaal?

Bovendien wees hij op de twee grote gedoogvuren op het Noorder- en Zuiderstrand. Ook daar zijn regels voor. Wanneer en hoe mag je het brandmateriaal verzamelen?

De stichting Projong benadrukte nog eens extra dat vuurwerk en vuur de nodige gevaren met zich mee blijft brengen. Ondanks alle maatregelen en zelfs als iedereen zich aan de regels houdt.

Ze organiseert dan ook tal van activiteiten om de jongeren in de aanloop naar het feest vooral met andere dingen bezig te laten zijn, zoals een survivalweekend of een indoor beachvoetbaltoernooi.
Provincie:
Tag(s):