woensdag, 12. november 2008 - 17:07

VV Reuver behaalt 2e prijs voor actie Stoppers met Ballen

Reuver

Voetballers van VV Reuver hebben zondag na afloop van de wedstrijd tegen EMS de 2e prijs ontvangen voor de actie Stoppers met Ballen. De actie die georganiseerd is door de GGD Noord- en Midden-Limburg en STIVORO richt zich op sporters omdat er sinds 1 juli niet meer gerookt mag worden in de sportkantines. De Reuverse voetbalclub stuurde 6 filmpjes.

Sinds 1 juli 2008 zijn alle sportkantines in Nederland, tegelijk met de horeca, rookvrij. De rookvrije sportkantine is onderdeel van het beleid van het kabinet. Volgens dit beleid moet de sportsector een gezonde omgeving bieden aan sporters, bezoekers en jeugd. Onderzoek laat zien dat de rookvrije horeca heeft bijgedragen aan een toename van het aantal stoppogingen.

Bij de actie ‘Stoppers met ballen’ konden sporters met YouTube-achtige filmpjes een prijs kunnen winnen. De bedoeling was dat deelnemers hun eigen grappige, leuke filmpjes over stoppen met roken in relatie tot de rookvrije sportkantine plaatsten op www.stoppersmetballen.nl .VV Reuver plaatste maarliefst 6 filmpjes op de website en haalden met het aantal stemmen de tweede plaats.
Provincie:
Tag(s):