dinsdag, 27. mei 2008 - 17:36

VVB maakt zich zorgen om tekort rij-instructeurs

Amsterdam

De Vereniging VerkeersVeiligheidsBelangen (VVB) maakt zich grote zorgen over het grote tekort aan rij-instructeurs. Er is een grote vraag waaraan momenteel niet kan worden voldaan. Wanneer er geen structurele oplossing komt, voorziet de vereniging grote problemen.

Nederland telt ruim vijfduizend rijscholen en 11 duizend gediplomeerde rij-instructeurs. Veel te weinig. De vraag is groter dan het aanbod en het tekort aan instructeurs dreigt op korte termijn voor problemen te gaan zorgen. De wachttijden bij de rijscholen zullen nog langer worden dan nu al het geval is, meent de VVB.

De Vereniging VerkeersVeiligheidsBelangen wordt dagelijks geconfronteerd met een structureel tekort aan zo'n duizend rij-instructeurs. Gijs Kantelberg, voorzitter van de VVB: 'We worden dagelijks gek gebeld door rijscholen die op zoek zijn naar rij-instructeurs. Wat wij qua opleiding afleveren dekt de vraag van geen kanten.'

De te verwachten problemen en langere wachttijden hebben te maken met een tekort aan rij-instructeurs. Dit te kort wordt veroorzaakt door de vergrijzing, te weinig instructeurs in opleiding, een sterke groei van de markt en de op termijn verplichte bijscholing van bus- en vrachtwagenchauffeurs. Bovendien moeten ook slipinstructeurs binnenkort beschikken over een zogenaamde instructeurspas. Dit trekt nogal zware wissel op de opleidende instituten.
Categorie:
Tag(s):