donderdag, 20. november 2008 - 9:29

VVD blij met aanpak problemen kredietverlening en -verzekering

De VVD is tevreden met de toezegging van de minster van Economische Zaken om de problemen met kredietverlening en -verzekering op te lossen.
Bedrijven hebben veel klachten over de verlening en verzekering van kredieten.

VVD-Tweede Kamerlid Charlie Aptroot heeft deze problemen vandaag dan ook in een overleg met minister van der Hoeven van Economische Zaken aan de orde gesteld.

Aptroot heeft de minister gevraagd met ondernemersorganisaties te praten om de problemen in kaart te brengen en aan te pakken. Aptroot: 'In ieder geval zou de minister met de twee ondernemersorganisaties van de industrie - de Metaalunie en de FME/CWM - moeten praten.'

De liberalen willen niet allerlei openbare debatten en brieven over dit onderwerp, omdat deze niets oplossen en de problemen alleen maar groter lijken te maken. “Wij moeten het probleem oplossen en niet groter maken door er steeds over te praten. Ik wil dat de minister de partijen - ondernemersorganisaties, banken en kredietverzekeraars - bijeen brengt. De minister kan als een soort mediator bijdragen aan het verminderen van de problemen�, aldus Aptroot.

Tot tevredenheid van Aptroot heeft de minister gezegd hiertoe bereid te zijn, aan de slag te gaan en de Tweede Kamer daarover te informeren.
Categorie:
Tag(s):