maandag, 25. augustus 2008 - 10:23

VVD eist aanpak om fraude huurders tegen te gaan

Amsterdam

Wietplantages, illegale bordelen, wanbetalers en doorverhuur: het zijn praktijken waar verhuurders te vaak mee te maken krijgen. Bij gebrek aan een preventieve maatregel, was het tot voor kort voor verhuurders dikwijls nog een gok of hun huurders zich zouden gedragen. De VVD vindt dit onbestaanbaar en omarmt daarom het initiatief Nationaal Meldpunt Ongewenst Huurgedrag (NMOH) dat binnenkort van start gaat.

Brigitte van der Burg, woordvoerster Volkshuisvesting: “Mijn wens is dat het NMOH een goede structurele ingang vindt bij minister Vogelaar, maar met name bij de woningcorporaties. Het gedonder met malafide huurwoningpraktijken moet nu eens afgelopen zijn en het NMOH heeft nu een prima methode in handen om dit te laten slagen.�

Van der Burg doelt op het klachten- en kansenregister dat de NMOH gaat hanteren. Dankzij een registratie van huurders die het te bont maken, wordt het in een oogopslag voor verhuurders duidelijk wat iemand mogelijkerwijs op zijn of haar kerfstok heeft. Als dit het geval is, staat het de verhuurders vrij om extra clausules in de huurovereenkomst op te nemen om schade te voorkomen.

De VVD wil in september bij het debat over de woningmarkt minister Vogelaar overtuigen van het nut en noodzaak van deze registratie. Van der Burg zal Vogelaar manen dit particuliere initiatief te omarmen en de woningcorporaties te overtuigen zich aan te sluiten bij deze service.
Provincie:
Tag(s):