zondag, 14. december 2008 - 17:01

VVD wil miljoenen extra voor wegen in Oost-Nederland

De VVD heeft bij het begrotingsdebat Verkeer en Waterstaat op maandag 15 december in de Tweede Kamer een groot aantal voorstellen ingediend – totaal 700 miljoen euro – die hardnekkige verkeersknelpunten in Nederland moet helpen oplossen.

VVD-woordvoerder Paul de Krom: “dit zijn investeringen waar Nederland op zit te wachten. De VVD reserveert extra geld voor concrete wegenprojecten die bijdragen aan de oplossing van het eindeloze fileleed. Deze investeringen dragen direct bij aan onze economie en dat is in deze tijden van economische neergang, en met het oog op de toekomst, hard nodig!�

Voor Oost-Nederland betekent dit 223 miljoen euro extra geld voor een tunnel onder het Pannerdensch Kanaal bij Knooppunt Arnhem-Nijmegen, een geheel nieuwe financiering voor het knelpunt N35 bij Wierden en een enorme injectie ten behoeve van versnelde verbreding van de A1, tussen Apeldoorn en de Duitse grens.

In een reactie zegt het Oostelijke VVD-kamerlid Han ten Broeke (Haaksbergen) buitengewoon tevreden te zijn dat maar liefst 223 miljoen euro in het VVD-plan voor Oost-Nederland is gereserveerd. Recent onderzoek naar de A1 wees bijvoorbeeld al uit dat extra miljoenen voor asfalt in Oost –Nederland het best renderen. Ten Broeke: “de A1 is niet voor niets de Aorta van vast-slibbend Nederland! Dotteren helpt hier echt niet!�.
Provincie:
Tag(s):