vrijdag, 19. september 2008 - 11:41

VVD wil splitsing IJsselmeer-ziekenhuizen

Lelystad

De VVD fractie van de Provinciale Staten spreekt zijn zorg uit over de huidige situatie van de IJsselmeerziekenhuizen. Een langslepende zaak heeft nu geleid tot een bizarre escalatie. Naast een slechte financiële situatie is nu ook de kwaliteit van de zorg in het geding, wat mogelijk voortvloeit uit de financiële problemen.

Volgens de liberalen is het onaanvaardbaar en buitengewoon kwalijk dat de directie van de IJsselmeerziekenhuizen maandenlang operaties hebben laten doorgaan terwijl ze wist dat de lucht in de operatiekamers niet steriel genoeg was. Het is nu zaak om de zorg voor de bevolking te waarborgen, met o.a. voldoende ambulances en noodoperatiekamers.

De laatste 6 jaar kampen de IJsselmeerziekenhuizen met een aaneenschakeling van problemen. De VVD fractie is van mening dat er alles aan gedaan moet worden om in Flevoland een ziekenhuis te behouden voor zowel Almere, Lelystad en Emmeloord.
Een splitsing van de IJsselmeerziekenhuizen zal daarbij waarschijnlijk onvermijdelijk zijn. Slechts een deel van het gebouw in Emmeloord is in gebruik.

Met het oog op voortdurende financiële problemen van IJsselmeerziekenhuizen, is de VVD van mening dat verkoop van het gebouw in Emmeloord nu onontkoombaar is. Lelystad kan op zoek gaan naar een sterke fusiepartner. Emmeloord krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven, waarbij volgens de VVD geen sprake mag zijn van enige beperking in de marktwerking. Goede medische zorg dient centraal te staan.
Provincie:
Tag(s):