donderdag, 17. april 2008 - 11:21

VVD zegt vertrouwen in Huizinga-Heringa op

Den Haag

De VVD heeft vandaag vóór een motie gestemd waarbij het vertrouwen in de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, mevrouw Huizinga-Heringa, wordt opgezegd.

Volgens de Liberalen hebben zij veel geduld gehad met de staatssecretaris. ‘Maar sinds haar aantreden is het een aaneenschakeling van weifelende optredens, gebrek aan leiderschap en zwalkend beleid. We hebben het gehannes rond de introductie van de taxitarieven gehad, de kolossale blunder met het schrappen van de verplichte openbare aanbesteding van het openbaar vervoer, en nu weer het gedoe rond de OV chipkaart’, aldus VVD woordvoerder Paul de Krom.

‘Ze kan er natuurlijk niets aan doen dat die kaart is gekraakt. Maar in januari zagen we dat al aankomen. In de tussenliggende drie maanden heeft zij niets gedaan om dat probleem op te lossen. Ons geduld met haar is nu op. Ze komt elke keer te laat in actie. De VVD gelooft niet meer dat zij de juiste persoon is om het OV chipkaart project tot een goed einde te brengen. Daarvoor is iemand met gezag en autoriteit nodig, iets wat deze staatssecretaris node mist’’. VVD, Groen Links, SP en VVD stemden vóór de motie, die uiteindelijk met steun van de coalitiepartijen werd verworpen.
Provincie:
Tag(s):