zondag, 17. februari 2008 - 17:24

VVV eenvoudig langs FC Utrecht

(Elfvoetbal) VVV heeft uit bij FC Utrecht overtuigend gewonnen. Dankzij doelpunten van Sandro Calabro en Jasos Oost (beiden tweemaal) zegevierde het elftal van trainer André Wetzel met 1-4. A-junior Randy Wolters scoorde namens de thuisploeg.

FC Utrecht begon gehavend aan de wedstrijd. Spelmaker Gregoor van Dijk zat met een schorsing op de tribune en Loïc Loval en Sander Keller kampen met blessures. VVV speelde zonder Adil Auassar. De verdediger heeft bij een val in eigen huis een sleutelbeen gebroken.

In de eerste helft waren de bezoekers verreweg de betere ploeg. Tot aan de zeventiende minuut ging het duel nog redelijk gelijk op, hoewel VVV dreigender was. Maar na een blunder van Wesley de Ruiter was de wedstrijd beslist. De doelman, die de voorkeur kreeg boven de teruggekeerde Franck Grandel, verkeek zich op een simpel afstandschot van Nordin Amrabat. Edwin Linssen kon vervolgens van dichtbij intikken, maar werd vlak voor de doellijn door verdediger Tim Cornelisse naar de grond gehaald. Een rode kaart en een strafschop was het gevolg. Vanaf elf meter schoot Calabro feilloos raak: 0-1.

Vijf minuten voor rust verdubbelde VVV de voorsprong. De gevaarlijke Amrabat leverde vanaf rechts een prima voorzet op de vrijstaande Oost. De aanvaller hoefde zijn voet alleen nog maar tegen de bal te zetten: 0-2.

In de tweede helft bleef Rick Kruys achter in de kleedkamer. Randy Wolters maakte zijn debuut. De A-junior was wegens de vele blessures bij FC Utrecht aan de selectie toegevoegd. Met het inbrengen van de snelle linksbuiten voor een middenvelder koos Van Hanegem, ondanks een man minder, vol voor de aanval. VVV kreeg vervolgens alle ruimte en counterde er op los. Oost was de eerste die kon profiteren. De behendige spits ging er op snelheid vandoor, omspeelde De Ruiter en schoof binnen: 0-3.

Dat een monsterscore uitbleef, lag vervolgens geheel aan de aanvallers van VVV. Allen gingen zij voor eigen succes, zonder oog te hebben voor vrijstaande medespelers. Kansen kreeg de ploeg genoeg, maar die werden allemaal om zeep geholpen of knap gepakt door De Ruiter.

In de 73ste minuut kon de thuisploeg iets terug doen. Irfan Bachdim ging in duel met Danny Wintjens opzichtig naar de grond en versierde daarmee een strafschop. Invaller Kevin Vandenbergh waagde zich achter de bal, maar knalde vervolgens op de vuisten van de VVV-goalie.

Na nog een reeks gemiste kansen, kwamen de gasten tien minuten voor tijd op 0-4. Calabro kroop na een hoekschop van invaller Samir El Gaaouiri sluw voor zijn man en knikte zijn tweede treffer van de middag binnen.

Eén minuut voor tijd scoorde Utrecht alsnog een eretreffer. Wolters bekroonde zijn debuut met een doelpunt. De linkspoot schoof van afstand zuiver binnen: 1-4. Kort daarna floot scheidsrechter Richard Liesveld voor het laatst.

Voor VVV zijn dit drie heel belangrijke punten. Bij een nederlaag zouden de Venlonaren de laatste plaats hebben overgenomen van Excelsior, dat zaterdagavond met 0-1 won bij NEC. Dankzij deze overwinning stijgt de ploeg naar de veertiende plek.