vrijdag, 20. juni 2008 - 21:44

VVV in Tynaarlo deze zomer onder dak

Tynaarlo

Het college van B&W van Tynaarlo heeft voor komende zomer een oplossing gevonden voor het verstrekken van toeristische informatie. Wethouder Johannes Frieling heeft in Eelde en Zuidlaren ondernemers bereid gevonden om deze taak in ieder geval tot 31 oktober op zich te nemen. In Vries was de VVV sinds een aantal jaren al in een winkel ondergebracht. Daarmee zijn toeristen in de gemeente Tynaarlo komende zomer geholpen. De gemeente is nog op zoek naar een structurele oplossing.

Vanaf volgende week kunnen toeristen voor informatie terecht bij de cadeaushops “Bij Maja� in Zuidlaren en “Mikado� in Eelde – en als vanouds bij “Het Koetshuis� in Vries. De gemeente heeft de inboedels en voorraden van de VVV kantoren in Eelde en Zuidlaren opgekocht en aan de ondernemers beschikbaar gesteld. Via de website www.dasnoudrenthe.nl is de toeristische informatie ook digitaal te vinden. Al eerder had de gemeente de uitgave van de toeristische gids voor de gemeente Tynaarlo overgenomen van de VVV.

De kosten worden gedekt door een deel van de subsidie die normaal gesproken aan de VVV’s verstrekt zou zijn.

De gemeente wil samen met o.a. de toeristische ondernemers zoeken naar een definitieve oplossing. Wethouder Frieling zal de ondernemers kort na de zomervakantie uitnodigen voor een gesprek.
Provincie:
Tag(s):