zondag, 20. april 2008 - 16:45

VVV naar play-offs na winst op De Graafschap

VVV-Venlo heeft de laatste strohalm aangegrepen. De Noord-Limburgse ploeg deed haar plicht door De Graafschap met 3-0 te kloppen. Tegelijkertijd ging Excelsior met grote cijfers ten onder tegen sc Heerenveen, waardoor de ploeg van trainer André Wetzel nu via de Play-offs mag proberen een nieuw jaar Eredivisie af te dwingen.

"We zitten nu zeker met een kater�, vertelde aanvoerder Joost Volmer. "VVV had de overhand in het spel, maar was in de eerste helft toch niet echt heel gevaarlijk. We toonden echter te weinig drang naar voren. De laatste weken komen we al moeilijk tot scoren en dat bleek vandaag weer eens.�

De eerste helft was rommelig. Beide ploegen vochten voor wat ze waard waren, maar goed was het spel niet. VVV kreeg iets meer kansjes, maar doelman Jim van Fessem hoefde geen wonderen te verrichten om zonder schade de rust te halen. Jason Oost kreeg twee schotmogelijkheden en Nordin Amrabat bleek in enkele acties te egoïstisch. De Graafschap was enkel gevaarlijk via kopballen van Donny de Groot en Lasse Schöne. Laatstgenoemde Deen was sowieso de speler waarvan alle dreiging bij de bezoekers moest uitgaan. Als voorbereider en afwerker.

De zege voor de thuisclub werd tien minuten na rust ingeleid door een wissel bij de Superboeren. Spits Niklas Tarvajarvi werd ingebracht om een treffer te produceren. Dat ging ten koste van middenvelder Resit Schuurman en daarbij ook van de organisatie in het team. "Vanaf dat moment vielen er bij ons achterin vele ruimtes�, gaf ook Volmer aan. Binnen zestig seconden stond de 1-0 op het scorebord. Jason Oost soleerde knap door de Doetinchemse defensie op de linkerkant en trachtte met een voorzet Karim Soltani te bereiken. Uitgerekend captain Volmer was iets eerder bij de bal en tikte hem ongelukkig achter zijn eigen doelman Van Fessem: 1-0.

De ruimtes achterin bij De Graafschap werden nog groter toen snel daarna ook Volmer naar de kant werd gehaald. Nordin Amrabat kreeg de bal al dan niet in buitenspelpositie in zijn voeten na een pass van Mike Mampuya. Het schot in de 63e minuut was niet overtuigend, maar nog via de doelman van de Achterhoekers hobbelde bal over de doellijn. Daardoor ontstond er helemaal kick and rush aan de kant van de bezoekers.

De aansluitingstreffer leek te volgen toen Niklas Tarvajärvi in de 68e minuut werd aangespeeld en in vrijheid de bal hard op de onderkant van de lat ramde. Via Amrabat kreeg VVV-Venlo tot twee keer de kans om nog verder uit te lopen, maar de potentiële nieuweling van PSV trof beide keren doelman Van Fessem. Zeven minuten voor tijd maakte invaller Rachid Ofrany aan alle onzekerheid een einde. Amrabat legde de bal vanaf links voor en de inlopende Ofrany haalde hard diagonaal de trekker over: 3-0. Via een omhaal van Leon Kantelberg kregen de gastheren nog een mogelijkheid op 4-0 en De Graafschap had nog een kans via Tarvajärvi en Schöne. Laatstgenoemde schoot een volley een minuut voor tijd slechts rakelings over.

"We hadden veel vertrouwen vandaag“, vertelde doelman Kevin Begois. "We kregen al vroeg mee dat Excelsior op achterstand stond. We bleven rustig en dachten dat die 1-0 toch wel zou vallen. Dat straalden we uit en daardoor bleven we verzorgd spelen. Nu nog vier duels vol gas geven om nog een jaar Eredivisie veilig te stellen.�

Trainer André Wetzel toonde zich na afloop blij. "We wilden geen achttiende worden en dat is gelukt. We begonnen scherp en hielden dat vol. Gelukkig is het seizoen voor ons nog niet voorbij.�

Beide clubs zien we door dit resultaat terug in de Promotie-/degradatie-play-offs.
Categorie:
Tag(s):