zondag, 16. november 2008 - 19:40

VVV supporters zorgen voor grimmige sfeer in Emmen

Emmen

Voor de voetbalwedstrijd Emmen-VVV heeft de politie twee voetbalsupporters uit Venlo aangehouden. Een 32-jarige supporter pakte zaterdagmiddag op de Wilhelminastraat een fiets uit een fietsenrek en gooide deze op de grond. Hij werd door een politiecollega uit Limburg-Noord, die als supporterbegeleider werkte, aangehouden en overgedragen aan zijn Drentse collega’s.

Een tweede 26-jarige supporter uit Venlo werd aangehouden omdat hij op de rijbaan van de Wilhelminastraat een politieauto de doorgang wilde belemmeren. Deze reed echter langzaam door waarna hij tegen de auto trapte. Nadat de 32-jarige supporter aangehouden werd sloeg de prima sfeer om en keerden ongeveer 100 supporters uit Venlo zich tegen de politie.

Er werd met bier gegooid en men probeerde de aanhoudingen te voorkomen. Hierop werd door de politie op linie opgetreden, met de wapenstok geslagen en diensthonden ingezet, om ruimte te maken en een aanhouding te verrichten. Hierna keerde de rust terug. Tijdens en na de wedstrijd deden zich geen ongeregeldheden meer voor.
Provincie:
Tag(s):