donderdag, 3. april 2008 - 14:00

VW grootste aanbieder milieu-vriendelijke modellen

Leusden

Begin deze maand onthulde Volkswagen de Passat Variant TSI EcoFuel èn de Volkswagen Sharan BlueMotion. Deze aanvulling op het al bestaande gamma maakt Volkswagen tot de grootste aanbieder van milieuvriendelijke modellen.

Op het gebied van lage uitstoot biedt Volkswagen onder het label Ecofuel auto's op aardgas aan. Voor een laag verbruik en minimale emissies heeft Volkswagen de BlueMotion modellen en standaard een roetfilter op alle diesels.

Na de Polo, Passat, Passat Variant, Jetta, Golf, Golf Plus en Golf Variant is de Sharan de achtste BlueMotion-uitvoering van Volkswagen. Ook bij de Sharan staat de toevoeging BlueMotion voor een laag verbruik en minimale emissies, zonder concessies te doen aan de prestaties of het rijplezier. De nieuwe Sharan BlueMotion heeft een 2.0 TDI-motor met een vermogen van 103 kW/140 pk en een koppel van 310 Nm bij 1.750 toeren per minuut. Deze sterke dieselkrachtbron heeft uiteraard standaard een roetfilter.

De CO2-uitstoot van de Sharan BlueMotion is ten opzichte van het reguliere model gedaald van 177 g/km naar 159 g/km. Dit zijn uitstekende waarden voor een zevenzitter met een bagageruimte van 2.610 liter en een totaalgewicht van ruim 2.500 kilogram. De afname is gerealiseerd doordat enkele belangrijke parameters in de software van de motorelektronica zijn aangepast, zoals de turbodruk, het inspuittijdstip en de uitlaatgasrecirculatie. Hierdoor verbruikt de MPV 0,7 liter minder brandstof per 100 kilometer. Een volle tank diesel (70 liter) is goed voor een actieradius van ruim 1.100 kilometer.
Categorie:
Tag(s):