donderdag, 27. november 2008 - 20:41

VWA deelt 29 boetes uit in Den Bosch

Den Bosch

De Voedsel en Warenautoriteit (VWA) heeft afgelopen week bij gerichte controles in Den Bosch 29 overtredingen geconstateerd. De VWA besloot tot de gerichte controles, nadat Bossche horecaondernemers hadden besloten de asbakken weer terug te zetten in hun café’s.

Ook andere steden in het land werden door VWA-controleurs bezocht. Zo werd in Groningen voor respectievelijk de vierde en vijfde keer het rookverbod overtreden. In een aantal cafés in Amersfoort, Amsterdam en Groningen was dit voor de derde maal het geval. In Den Haag, Scheveningen en Kijkduin werden de afgelopen week twintig overtredingen geconstateerd. In Groningen gingen 22 bedrijven op de bon, in Rotterdam overtraden 17 cafés de wet. Verder waren er onder andere acties in Vlissingen (4 maatregelen), Leeuwarden (11), Amsterdam (9), Purmerend (8), Haarlem (10), Urk (7), Maastricht (3) en Emmeloord (2).

Vanaf 1 oktober heeft de VWA 2385 bedrijven geïnspecteerd en nam ruim 685 maatregelen. De VWA en het Openbaar Ministerie hebben afgesproken dat proces-verbaal zal worden opgemaakt in die gevallen waarin horecaondernemers reeds tweemaal of vaker een bestuurlijke boete is aangezegd. Nadat de processen-verbaal zijn beoordeeld zullen de zaken zo spoedig mogelijk voor de economische politierechter worden gebracht. Daarbij kan een boete oplopen tot maximaal € 18.500, al dan niet in combinatie met een voorwaardelijke stillegging.
Provincie:
Tag(s):