woensdag, 3. december 2008 - 14:23

VWA houdt gerichte rookcontroles in 4 grote steden

Zwolle

Controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit hebben de afgelopen week gerichte rookcontroles gehouden in een aantal steden. In Breda werden 26 overtredingen geconstateerd, in Alkmaar en omgeving 45, in Zwolle 12 en in Rotterdam 27. In totaal werden er afgelopen week 221 bedrijfsbezoeken uitgevoerd, waarbij 103 maatregelen werden genomen.

In zowel Breda als Alkmaar werd de gerichte handhavingsactie over drie avonden verdeeld. In Breda werden bijna negentig bedrijven bezocht. De actie in de binnenstad van Breda verliep probleemloos. Ook in Alkmaar en omgeving gingen de controleurs drie avonden achtereen op pad. In totaal werden in Alkmaar, Bergen, Akersloot, Castricum en Egmond 83 bedrijven gecontroleerd. Tegen vier bedrijven in Alkmaar werd een tweede maatregel opgemaakt.

In Zwolle werd een handhavingsactie gehouden, waarbij zestig bedrijven werden gecontroleerd. Er werden twaalf maatregelen werden genomen. In het centrum van Rotterdam vonden 51 controles bij cafés plaats. Er werden 27 overtredingen geconstateerd; drie bedrijven gingen voor de derde keer in de fout.

Er vond ook een controle plaats in Alphen aan den Rijn. Van de negen bezochte bedrijven overtraden er zes de regels. Voor vijf bedrijven was het de tweede keer dat ze in de fout gingen.

De VWA controleerde de afgelopen week ook in Leiden (elf overtredingen), Meppel (tien), Sliedrecht (twee), Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout (drie), Kampen (een), Axel en Goes (nul) en Zwartewaterland (vier).

Sinds 1 oktober heeft de VWA ruim 2600 bedrijven in heel Nederland gecontroleerd en werd ruim 700 keer een maatregel genomen.
Provincie:
Tag(s):