maandag, 10. november 2008 - 9:46

Waar is Joran van der Sloot ?

De 21-jarige Joran van der Sloot blijkt sinds vrijdag spoorloos verdwenen te zijn meldt Dagblad De Telegraaf. In het tv-programma van misdaadverslaggever Peter R. de Vries zou de in Thailand levende Nederlander zich schuldig maken aan strafbare feiten door vrouwenhandel.

Door de Thaise politie zijn beelden opgevraagd van de undercover operatie van Peter R. de Vries. Het beeldmateriaal waar Joran Thaise meisjes aanbied voor de seksindustrie in Nederland zal vertaald worden door personeel van de Thaise ambassade, aldus de Telegraaf.

Vermoedelijk heeft Joran vrijdagavond na het nieuws meteen Bankgok verlaten aldus de krant.

Het laatste dat van hem vernomen is betreft een feest waar hij nog werd gezien. Hij is echter niet meer naar huis terug gekeerd


Hij bezocht die avond volgens getuigen nog een feest, maar keerde niet meer terug naar zijn huis.

Vieze man
Van der Sloot reageerde geïrriteerd toen De Vries hem afgelopen week belde om hem te confronteren met zijn bevindingen. "Jij hebt dit allemaal geïnitieerd. Ik heb niets gedaan, denk je dat ik dom ben. Je bent een gemene, vieze man." Hij bedankte De Vries wel voor de duizend euro.


Joran II
In de tweede undercoveroperatie van De Vries na de undercover-uitzending over Natalee Holloway in februari van dit jaar, heeft beveiliger Arjan Wezel het vertrouwen van Van der Sloot gewonnen. Via een pokersite leerde Wezel hem kennen. Na een tijdje vertelde Van der Sloot aan de beveiliger hoe hij in Thailand aan zijn geld kwam.

Huurmoordenaar
In een msn-gesprek met Wezel dreigde Van der Sloot een Thaise huurmoordenaar op Peter R. de Vries af te sturen als de misdaadverslaggever niet ophoudt aandacht te besteden aan hem, of Van der Sloots vrienden of familie aanpakt. "Als het echt weer gelul is stuur ik iemand op hem af", schreef Van der Sloot deze week in een msn-bericht, zo bleek zondag in een uitzending van De Vries.

Connecties
Wezel deed zich voor als "iemand met veel connecties''. Van der Sloot geloofde hem. Het was de bedoeling dat Wezel de vrouwen in Nederland "kwijt zou raken''. Een week later besloot de beveiliger naar de redactie van Peter R. de Vries te stappen met de informatie.
Categorie:
Tag(s):