dinsdag, 15. januari 2008 - 21:48

Waar zijn Rocco, Ike en Tina?

Oss

In de nacht van vrijdag 11 januari op zaterdag 12 januari zijn tussen 19.00 uur en 09.00 uur uit de boerderij van kinderboerderij ‘De Elzenhoek’ drie groene amazonepapegaaien gestolen. De vogels hadden sinds een paar maanden een eigen verblijf midden in de stal van de boerderij en waren erg geliefd bij de kinderen en andere bezoekers.

De papagaaien met geel voorhoofd, Ike en Tina, zijn al meer dan 50 jaar oud. Rocco, met een blauw voorhoofd, is al meer dan 25 jaar oud. Om hun oude dag gelukkig te kunnen slijten, zijn de vogels gekortwiekt en sinds kort verhuisd van de volière naar de boerderij. Hier hebben ze een mooi papegaaienverblijf waar ze van heel dichtbij door de bezoekers te bewonderen waren. De papagaaien, die vaak honderduit tegen de bezoekers praatten, waren vooral voor veel kinderen het hoogtepunt van een bezoekje aan de kinderboerderij.

Waarom de papagaaien gestolen zijn, is voor de bezoekers en de medewerkers van kinderboerderij ‘De Elzenhoek’ ook een raadsel. Door hun leeftijd en het feit dat Rocco bij de geboorte een gebroken vleugel had die nooit gezet is, zijn de vogels bijna niets waard. De emotionele waarde voor de vrijwilligers en medewerkers van de kinderboerderij en de bezoekers is echter des te groter.
Provincie:
Tag(s):