dinsdag, 25. maart 2008 - 10:20

Wêrom Wenningen Kollum genomineerd voor energieprijs

Kollum

Het project Wêrom Wenningen in Kollum is genomineerd voor een prestigieuze energieprijs. De energieneutrale modelwoningen zijn met nog twaalf projecten in de race voor de Nationale Energie Toekomst Trofee 2008. Deze NET-Trofee is dé landelijke prijs van het ministerie van VROM voor energiezuinig wonen en werken.

De initiatiefnemers van de Wêrom Wenningen, de gemeente Kollumerland c.a. en de bouwbedrijven VDM Woningen en Kootstra van der Veen, zijn bijzonder trots op de nominatie. De dertien genomineerden strijden om € 25.000,- en een kunstwerk. Minister Vogelaar reikt de prijs uit op 5 juni aanstaande. Vorig jaar won het Wereld Natuur Fonds de NET-Trofee voor zijn duurzaam gerenoveerde kantoorpand.

De uit dertig inzendingen gekozen genomineerden komen uit verschillende hoeken. Zo hebben diverse bedrijven hun kantoorpand aangemeld. Ook in de woningbouw zijn verschillende innovatieve projecten ingediend. Verder is een bijzondere methode om monumenten duurzaam te maken genomineerd en een project waarin bedrijven en overheid samenwerken om restwarmte te benutten.
Provincie:
Tag(s):