vrijdag, 25. januari 2008 - 17:09

Waarschuwing RDW voor onjuiste APK data

Zoetermeer

Eigenaren van benzineauto's die in 2005 nieuw zijn toegelaten hoeven hun auto pas in 2009 voor het eerst APK te laten keuren. De RDW stuurt zes weken van tevoren een herinneringsbrief aan de eigenaren. Ook garages waar auto's in onderhoud zijn doen dit. Gebleken is echter dat een deel van deze garages hierbij geen rekening heeft gehouden met de nieuwe APK-frequentie die sinds 1 januari 2008 geldt.

Deze is voor auto's die op benzine rijden gewijzigd van een eerste APK-keuring na drie jaar en vervolgens elk jaar, naar een regime van respectievelijk na vier jaar en vervolgens twee keer twee jaar en daarna elk jaar.

Zo moeten benzineauto's die in 2005 voor het eerst op de weg zijn gekomen in plaats van in 2008 pas in 2009 voor het eerst naar de APK-keuring. Bezitters van deze auto's hebben dan ook geen herinneringsbrief ontvangen van de RDW. Bij een aantal garages en keuringsstations zijn nog niet alle systemen op de nieuwe frequentie aangepast waardoor ten onrechte herinneringsbrieven zijn verstuurd. Dit wekt verwarring bij betrokken autobezitters.
Categorie:
Tag(s):