donderdag, 31. juli 2008 - 22:07

Waarschuwing voor valse vertegenwoordigers

De politie waarschuwt alert te voor mensen die zich voordoen als vertegenwoordiger van uitvaartverzekeringen. De zogenaamde vertegenwoordigers benaderen mensen telefonisch om een afspraak aan huis te maken.

Bij de politie kwamen de afgelopen tijd diverse meldingen binnen van mensen die op deze wijze benaderd waren. Bij navraag bleek de uitvaartverzekering van niets te weten. De politie waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken en geeft de volgende tips:

• Controleer altijd bij de betreffende uitvaartmaatschappij of het klopt dat u telefonisch benaderd wordt;

• Mocht er iemand bij u aan de deur komen, vraag dan altijd om een identiteitsbewijs. Controleer dat ook in de hand, vaak gebruikt men een vals identiteitsbewijs;

•Wees alert bij vreemden. Raak niet in paniek! Blijf rustig en zeg dat u even belt met het bedrijf waarvan de betreffende persoon zegt te komen om te controleren of het klopt. Laat degene aan de deur niet binnen;

• Geef nooit uw pincode of waardevolle spullen af;

• Ga nooit in op afspraken aan de deur;

• Houd uw pinpas en pincode altijd apart.

Vertrouwt u de situatie niet of bent u toch opgelicht, doet u dan vooral aangifte bij de politie. Met uw gegevens kunnen we de oplichter(s) opsporen en met voldoende bewijs laten veroordelen. Goede persoonsbeschrijvingen en kentekens van eventueel gebruikte vervoermiddelen zijn daarbij van belang. Neem contact op met de politie en maak een afspraak voor het doen van aangifte. Voor uw aangifte wordt dan tijd vrijgemaakt en kunt u al uw informatie kwijt.
Provincie:
Tag(s):