donderdag, 5. juni 2008 - 21:29

Wachten op de bus wordt weer leuk

Emmen

In aanwezigheid van alle Drentse verkeerswethouders vond donderdag in het centrum van Emmen op feestelijke wijze de ingebruikname plaats van de nieuwe abri's in de provincie Drenthe. De provincie en de elf Drentse gemeenten gaan de komende jaren 471 abri's vervangen.

De Emmer wethouder Holman en directeur Hillenaar van Outdoor Advertising verrichtten samen de onthulling van de eerste abri op de Markt in Emmen.

Ook worden bij ruim 700 bushaltes de busperrons verbreed en verhoogd. Op deze manier kunnen alle reizigers, jong of oud, met bagage, rollator, rolstoel of kinderwagen gemakkelijk in- en uitstappen en zal het wachten op de bus weer leuk worden. Met deze aanpassingen voldoet de provincie in 2014 aan de landelijke eisen voor toegankelijk openbaar vervoer.

Voor het vervangen van de abri's hebben de Drentse gemeenten gezamelijk een contract afgesloten met Hillenaar Outdoor Advertising. Dit bedrijf zal ook het onderhoud de komende 15 jaar voor haar rekening nemen.

De gemeente Assen en de provincie Drenthe hebben nog een lopend contract en hierdoor worden de abri's langs hun wegen vooralsnog niet vervangen.
Provincie:
Tag(s):