zondag, 10. februari 2008 - 16:28

Wafelverkopers zonder vergunning

Vlissingen

Bij de Zeeuwse politie kwamen zaterdagmiddag diverse meldingen binnen dat er jongens wafels aan het verkopen waren, terwijl hun legitimatie er 'nep' uitzag.Op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen werden omstreeks 17.00 uur twee jongens van 16 en 17 jaar door de politie aangehouden.

Zij verkochten pakken wafels die ze van tevoren bij een supermarkt hadden gekocht. Aan geinteresseerden hingen zij het verhaal op dat ze bezig waren om een jongerenplek op te zetten. In hun verklaringen werd duidelijk dat ze allebei wel wisten dat ze eigenlijk een vergunning nodig hadden om te venten. De jongen van 16 was al vier keer eerder door de politie aangehouden voor hetzelfde feit.

Omstreeks 20.00 uur kwam er een melding binnen dat er nog meer jongens wafels aan het verkopen waren. Op de Schuitvaartgracht in Vlissingen werd één jongen uit Rotterdam van 18 jaar oud aangehouden door de politie, zijn maatje ging er vandoor toen de agenten in zijn zicht kwamen. De 18-jarige is overgebracht naar het bureau en wilde daar geen verklaring afleggen. Alle drie de jongens waren hetzelfde lot
Provincie:
Tag(s):