maandag, 14. juli 2008 - 14:40

Walfridusvoettocht, wandeltochten van 15 en 25 kilometer

Bedum

In het kader van het Religieus Erfgoed jaar 2008 en de Open Monumentendag, wordt op 13 september 2008 in Bedum een wandelroute gehouden rond de persoon en overlevering van de heilige Walfridus van Bedum. Ook het primair onderwijs wordt hierbij betrokken, door een aangepaste Walfridusvoettocht.

Op maandag 15 september _de eerste editie van de Open Monumenten Maandag voor het onderwijs_ kunnen leerlingen van de groepen 7 en 8 deelnemen aan een speciaal voor hen aangepast programma rondom Walfridus.

De organisatie van deze historische culturele wandeltocht is in handen van het Algemeen Plaatselijk Belang Bedum ( APB Bedum ), de Historische Vereniging gemeente Bedum (HVgB), VVV Bedum van VVV Lauwersland, De Kulturele Kommissie en de gemeente Bedum samen met een groot aantal vrijwilligers.

De Walfridusvoettocht zal worden gehouden in twee afstanden . Er is één van 15 kilometer, die start in Groningen / Noorderhoogebrug, waar Walfridus de Hunze passeerde en zijn weg ging door het oude Walfridus landschap.

De tweede is er één van 25 kilometer. Deze Walfridusvoettocht start in Bedum, via het oude voetpad langs Zuidwolde naar Noorderhoogebrug, waar men vanaf de korenmolen Wilhelmina dan verder de route zal volgen.

Voor de wandelroute van 15 kilometer is de start ook in Bedum. De wandelaars voor deze tocht zullen in prachtige antieke autobussen van het Noordelijk Busmuseum uit Winschoten in pendeldienst worden vervoerd naar de start bij korenmolen Wilhelmina in Noorderhogebrug, vlakbij de stad Groningen. Van daaruit loopt men door Noorderhoogebrug.

De Walfridusvoettocht zal eindigen bij de “schaive toorn�, de Walfriduskerk. De “schaive toorn� heeft de scheefste toren van Nederland. De toren staat 2.61 meter uit het lood. De Walfriduskerk is van een eenvoudige houten kapel uitgegroeid tot een kapitale bedevaartskerk van grote regionale en internationale betekenis.

Op www.walfridusvoettocht.nl vindt u meer informatie over de tocht.
Provincie:
Tag(s):