donderdag, 17. januari 2008 - 20:50

Wandelaars massaal naar Exloo

Exloo

Zo’n 5000 wandelaars en beoefenaars van Nordic Walking, daar hoopt Jan Schutrups van Schutrups Schoenen in Exloo op tijdens de tiende editie van de Schutrups Wandeldag. De afgelopen jaren is dit wandelevenement uitgegroeid tot een van de grootste in Noord-Nederland en steeg het aantal deelnemers naar ruim 4000.

“De groei naar 5000 is dan ook zeker gerechtvaardigd�, zegt Schutrups. “Zeker gezien het grote aantal voorinschrijvingen. Wandelen is namelijk een van de meest sportieve en populaire manieren van bewegen.� Het tweede lustrum is op zondag 17 februari.

Het blijft echter niet bij wandelen alleen. Deelnemers kunnen zich ook melden op het Gezondheidsplein waar metingen naar een te hoog cholesterolgehalte, een te hoge bloedsuikerspiegel en knijpkracht worden gedaan. Studenten van de Hanze Hogeschool uit Groningen doen elektronische voetonderzoeken.

Op de rustplaatsen in de tocht is er ook dit jaar weer van alles te beleven. Er kan brood worden gebakken, er is snert voor alle deelnemers en iedereen krijgt een gratis drankje van Aquarius.

De inschrijving voor de verschillende tochten is tussen 08.30 en 14.00 uur. Alleen voor de 25 kilometertocht sluit de inschrijving om 12.00 uur.

De te wandelen afstanden zijn 5, 10, 15 en25 kilometer. De Nordic Walkingtocht is 25 kilometer lang. De inschrijving kost zes euro. Kinderen tot en met elf jaar mogen gratis meedoen.

Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.schutrups.nl.
Provincie:
Tag(s):