maandag, 7. januari 2008 - 19:53

'Waogeslouwe' een voorproefje op d’n Opstoet

Tilburg

Op zondag 13 januari 2008 organiseren de Carnavalsstichting Tilburg en de wagenbouwers in de bouwhal aan de Lambert de Wijsstraat weer het traditionele Waogeslouwe. Het Waogeslouwe staat dit jaar niet alleen in het teken van het 44 jarig bestaan van de Carnavalsstichting maar natuurlijk ook bol van de muziek.

Van een achttal carnavalsorkesten wordt verwacht dat zij de sfeer voor de komende carnaval nu al in de bouwhal brengen. Ook Prins Pieter d’n Irste van Kruikenstad zal er van 12.00 uur tot 14.00 uur aanwezig zijn met zijn Adjudant, Raad van XI, Lijfwacht en hofkapel de Sleutelsollers. De Prins zal traditiegetrouw de bouwers van een kop erwtensoep voorzien. De erwtensoep zal samen met een glas bier bij de bouwers de nodige inspiratie voor prachtige carnavalswagens opleveren.

De bouwende verenigingen zullen in de komende optocht de nadruk leggen op alle motto’s die de Carnavalsstichting Tilburg vanaf de oprichting van het openbaar carnaval in Kruikenstad tot op heden heeft gebezigd.

Vanaf de T-Parade zijn mannen, vrouwen , jongens en meisjes in de bouwhal bezig om hun carnavalswagen, die ze al bij de T-Parade presenteerden, weer op te bouwen voor de carnavalsoptocht. Dat gebeurt door 7 verenigingen, te weten: C.V. de Tunnukus, C.V. de Tunnelplekkers, C.V. de Görkese Turken, C.V. de Fènpruuvers, C.V. de Kappesientjes, C.V. de Schèèl Praaje en de C.V. de Bierschaope, die in goede harmonie met elkaar de motto´s van de vroegere jaren verwerken op hun wagens.

Naast de Sleutelsollers treden de carnavalsorkesten De Vipkus, Thangtbetoeterd, De Restantjes, Dees Ist, Trammelanto, De Spulse Vreukers, Bekèk ’t is en de Zwabbers op.
Provincie:
Tag(s):