dinsdag, 9. september 2008 - 9:38

Warmtebeeldkijker voor Utrechtse politie

Utrecht

Na een succesvolle experimentele fase in het district Rijn en Venen, werken nu alle districten van Politie Utrecht met de warmtebeeldkijker
District Rijn & Venen startte in oktober vorig jaar een proef met de warmtebeeldkijker. Daarmee zijn goede resultaten behaald. Ook kort geleden was het weer raak.

Bij een achtervolging woensdagnacht 27 augustus van een bestuurder van een motorscooter zonder kentekenplaten, werd de kijker succesvol ingezet. De 19-jarige bestuurder uit Woerden was bij afrit 13 van de Rijksweg A-12 met hoge snelheid tegen de vangrail geklapt.

Hij ging op de vlucht en de politie raakte hem kwijt in het donker. Na enig zoekwerk werd de bestuurder met de warmtebeeldkijker in het nabij gelegen maisveld gezien en vervolgens aangehouden.

De behaalde resultaten en positieve ervaringen met de warmtebeeldkijker hebben ertoe geleid dat in alle districten in de regio een warmtebeeldkijker wordt ingezet. De verwachting is dat het gebruik van de warmtebeeldkijker in de toekomst zal leiden tot nog meer aanhoudingen. Het idee om dit hulpmiddel in te zetten komt van politiemensen zelf.
Provincie:
Tag(s):