En waar we die vandaan halen?, gewoon bij de supermarkt uit de schappen.
Dat stelt hoogleraar Arnold van Huis van het Laboratorium voor Entomologie van de Wageningen Universiteit maandag. Insecten vormen in de toekomst een noodzakelijke vleesvervanger, aldus de wetenschapper.
Zonder insecten is er geen leven op aarde en er is veel te genieten van insecten, als we er maar oog voor hebben, vinden de Wageningse entomologen. Met de lezingen willen zij het publiek interesseren door hen een bredere blik te gunnen op de rol van insecten in de maatschappij op het grensvlak van voeding, geneeskunde, cultuur, techniek, landbouw en entomologie.
Liggen in 2020 insecten als voedsel in de schappen van de supermarkt? Arnold van Huis verwacht van wel in bijdrage op de eerste avond, 7 januari. Tachtig procent van de wereldbevolking eet nu al insecten en heeft wel zo’n 1400 verschillende soorten op het menu staan. Uit oogpunt van milieu heeft dat grote voordelen. Hoe verschillende culturen hiermee omgaan, wordt belicht door voedingshistoricus Adel den Hartog.
Op dezelfde avond is er een tentoonstelling over het eten van insecten en presenteert Rijn IJssel Vakschool Wageningen heerlijke insectensnacks.
De lezingen zijn elke woensdagavond, vanaf 7 januari tot en met 25 februari 2009.