donderdag, 24. april 2008 - 18:48

Wat gebeurde er met Cassandra van Schayk?

Almere

Een 17-jarig meisje dat ’s nachts om kwart voor vier zich vanuit de disco in Almere naar huis haast omdat ze om vier uur thuis moet zijn, maar vervolgens pas drie weken later en kilometers verderop levenloos in het water van de afgelegen Noorderplassen wordt teruggevonden, zonder dat een doodsoorzaak kan worden aangegeven.

- Drie scenario's -
Dit mysterie vormt het gegeven waar Peter R. de Vries aanstaande zondag bijna de hele uitzending aan wijdt. Het tienerslachtoffer is Cassandra van Schayk en de recherche van de regio Flevoland heeft het afgelopen jaar de tanden stuk gebeten op de zaak. Het is nog volstrekt onduidelijk hoe Cassandra daar terecht is gekomen, met wie en wat de oorzaak van haar overlijden is. Een misdrijf? Een moord? Een ongeluk? Voor alle drie de mogelijkheden is iets te zeggen, maar valt ook het nodige af te dingen en dat maakt het onderzoek zo gecompliceerd. Peter R. de Vries volgt alle scenario’s en doet enkele opmerkelijke constateringen die meer licht werpen op Cassandra’s laatste uren.

- Gebracht of gedumpt -
De belangrijkste is dat hij stelt dat Cassandra die nacht niet alleen naar de Noorderplassen is gegaan, maar daar – gezien de afstand en de locatie – gebracht/gedumpt moet zijn door anderen.

- Twee snorders -
Dit stemt overeen met de verklaring van enkele ooggetuigen die Cassandra in de nacht van 23 maart 2007 na een hardcorefeest bij het busstation van Almere nog hebben gezien. Cassandra is daar vermoedelijk opgepikt door twee snorders; illegale taxichauffeurs. Hun identiteit is nooit vastgesteld.

- Oplossing -
In de reportage speelt ook de verdwenen telefoon van Cassandra een belangrijke rol. Onderzoek van de belgegevens heeft interessante informatie opgeleverd over haar bewegingen de nacht van de verdwijning. Peter R. de Vries: ‘Dit is een mysterie dat moet kunnen worden opgelost. Daarom hebben we er veel tijd en moeite in gestopt. Aan de hand van onze informatie moeten kijkers de sleutel voor de oplossing kunnen aanreiken.’
Categorie:
Tag(s):