donderdag, 7. augustus 2008 - 21:45

Water en nog eens water

Schiedam

De zware regenbuien die donderdagmiddag over het land trokken hebben vooral Rotterdam en omgeving getroffen. Op het toppunt viel binnen 10 minuten ruim 10 millimeter regen. Zulke grote hoeveelheden komen slechts eens in de twee jaar voor, aldus het KNMI.

In Schiedam zijn ook diverse straten en woning ondergelopen. De brandweer was lang bezig alle meldingen af te gaan. Zo was bijvoorbeeld het Raam in het centrum volledig ondergelopen. Ook op de Nieuwe Damlaan was het raak; het hele kruispunt stond onder water. Sommige auto's moesten door de brandweer verder geduwd worden. De straat ernaast, de Schiedamseweg, had wederom veel pech. Een aantal weken geleden was daar het riool gesprongen, en stonden huizen blank. Ook nu stonden een aantal huizen weer onder water. Op de Jan van Galenstraat in Schiedam-West is zelfs een dak van een loods ingestort vanwege de grote hoeveelheid regenwater.

Op de A20 bij Schiedam was maar 1 rijstrook open, omdat de rest blank stond. In Rotterdam-Botlek was de Botlektunnel afgesloten vanwege de regen. Beide tunnelbuizen stonden vol met water. In beide richtingen stonden files van ruim 10 km. De brandweer was daar ter plaatse met 4 dompelpompen. Dit zijn speciale wagens die per stuk een kilometer slangen bij zich hebben, en beschikken over krachtige pompen die in korte tijd veel water kunnen leveren, en in dit geval weg kunnen pompen.
Provincie:
Tag(s):