donderdag, 31. januari 2008 - 0:01

Waterman helpt Feyenoord aan punt

(Elfvoetbal) Feyenoord en AZ zijn in de Rotterdamse Kuip niet verder gekomen dan 2-2. AZ kwam via Pellè en Mounir El Hamdaoui tot tweemaal toe op voorsprong. Giovanni van Bronckhorst en André Bahia scoorden namens de Rotterdammers.

AZ was in de eerste helft de betere ploeg. De Alkmaarders zetten vroeg druk en drongen Feyenoord ver terug. De grootste kansen waren dan ook voor de bezoekers, die verrassend aanvallend aan de wedstrijd begonnen. Ari en El Hamdaoui kregen de grootse kansen. Namens Feyenoord was de zwak spelende Lee dichtbij een treffer. Vijf minuten voor rust werd er pas gescoord. Na een combinatie tussen El Hamdaoui en Ari, kon Pellè uiteindelijk binnenschieten: 0-1.

Enkele ogenblikken later schreeuwde heel Feyenoord om een strafschop. Michael Mols, voor het eerst basisspeler in Rotterdamse dienst, ging in duel met Kew Jaliens opzichtig naar de grond. Scheidsrechter Kevin Blom wuifde het voorval echter weg.

In de tweede helft keerde de wederom teleurstellende Lee niet meer terug in het veld bij Feyenoord. Nick Hofs was zijn vervanger. Bij AZ bleef Milano Koenders achter in de kleedkamer ten faveure van Ryan Donk. Het leverde een fel Feyenoord op.

De gelijkmaker volgde al na vijf minuten. Van Bronckhorst pikte een zwakke uittrap van keeper Boy Waterman op en combineerde met Roy Makaay. Alleen voor het doel schoot de middenvelder in eerste instantie tegen de goalie aan, maar de aanvoerder van de Rotterdammers had vervolgens geen moeite om de rebound tegen de touwen te schieten: 1-1.

In de daaropvolgende fase golfde het spel op en neer. AZ en Feyenoord speelden beide vol op de aanval en creëerden ook voldoende mogelijkheden om te scoren. Makaay miste oog in oog met Waterman en ook Ari wist aan de andere kant het net niet te vinden.

In de 72ste minuut kwam AZ opnieuw op voorsprong. Moussa Dembélé kon vanaf rechts simpel inspelen op de geheel vrijstaande El Hamdaoui. De AZ-aanvaller schoot de bal zuiver in de rechterbovenhoek: 1-2.

Feyenoord gaf niet op en bracht Andwélé Slory voor Mols. Toch had de thuisploeg het geheel aan Waterman te danken dat het opnieuw op gelijke hoogte kwam. Een vrije trap van Hofs kon op het eerste gezicht simpel worden gevangen door de goalie van AZ. Maar tot ieders verrassing liet de keeper de bal uit zijn handen glippen, waarna Bahia binnentikte: 2-2.

In de slotfase gingen beide ploegen nog voor de winst. AZ was met een paar kleine mogelijkheden nog het dichtst bij een doelpunt, maar Feyenoord kreeg namens Slory de grootste kans op drie punten. De buitenspeler schoot op de paal, waardoor het bleef bij 2-2. Een uitslag waar beide ploegen weinig mee opschieten.