dinsdag, 19. februari 2008 - 12:23

Waterschap richt Zone-60 gebieden in

Walcheren/Zuid-Beveland

Waterschap gaat de komende drie weken op Walcheren en Zuid-Beveland wegen in verschillende gebieden aanmerken als Zone-60 gebieden. Aan het begin van de gebieden komen portaalborden te staan met ‘Zone-60’. Alle wegen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Tot voor kort kon in deze gebieden vaak maximaal 80 km per uur gereden worden. Om de wegen veiliger te maken voor alle weggebruikers stelt het waterschap 60 kilometer per uur in. Het betreft vrijwel geen doorgaande wegen, maar vooral wegen waar veel verschillende (weg)gebruikers komen. Op deze wegen vinden we namelijk niet alleen automobilisten en mo-torrijders, maar ook voetgangers, fietsers, ruiters en natuurlijk landbouwvoertuigen. Een lagere snelheid is bovendien veiliger voor de bewoners.

De gebieden, waar maximaal 60 uur gaat gelden, liggen op Zuid-Beveland bij Kruiningen, Rilland en Ovezande en op Walcheren rondom Ritthem. Op Noord-Beveland wordt bij het gehucht Plankendorp ook 60 kilometer per uur ingesteld. In de loop van dit jaar worden nog eens acht Zone-60 gebieden op de Zeeuwse Eilanden ingericht met borden. Vanaf dat moment geldt op alle waterschapwegen, met uitzondering van de belangrijke doorgaande wegen, een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur.

De kosten van dit project bedragen bijna 55.000 euro. De helft daarvan wordt gesubsidieerd door de Provincie.
Provincie:
Tag(s):