donderdag, 31. januari 2008 - 19:42

Waterschap test demontabele waterkering

Steyl

Waterschap Peel en Maasvallei heeft donderdag voor de eerste keer de demontabele waterkering opgebouwd aan de Maas in Steyl. De ongeveer 150 meter lange kering werd binnen 3 uren opgebouwd op een reeds bestaande muur van 1 meter hoog. De kering bestaat uit aluminium stijlen en schotbalken en stalen schoren en vormt daarmee een wand van 1,80 meter hoog.

De demontabele waterkering vormt een onderdeel van de nieuwe waterkering langs de Limburgse Maas. Het is een verbeterd, nieuw aangeschaft demontabel systeem met een omvang van duizenden balken. Bij Maashoogwater moet het waterschap er op kunnen vertrouwen dat de nieuwe demontabele voorzieningen, zoals coupures en wanden, daadwerkelijk passen. Het op- en afbouwen van de demontabele waterkeringen is ook bruikbaar om de logistieke organisatie onder de loep te nemen en bij te stellen waar nodig. Het testen van het opbouwen van de demontabele waterkering gebeurt eenmalig. De hinder voor omwonenden bleef beperkt, omdat na het testen de wanden dezelfde dag nog zijn afgebroken.

Het beschermingsniveau van de Limburgse dijken wordt op diverse plaatsen tussen 2005 en 2008 verhoogd. Rijkswaterstaat Maaswerken voert de dijkverhoging uit in samenwerking met onder andere Waterschap Peel en Maasvallei.
Provincie:
Tag(s):