zaterdag, 10. mei 2008 - 11:47

Waterschap waarschuwt inwoners Nieuwstadt na dumpen groenafval

Nieuwstadt

Waterschap Roer en Overmaas heeft de afgelopen weken een aantal bewoners van Nieuwstadt een waarschuwing gegeven voor het illegaal dumpen van tuinafval in de Geleenbeek in Nieuwstadt in de omgeving van de Elsenewal en de Millenerweg.

Het waterschap strijdt tegen zwerfvuil en illegale dumpingen die beken en rivieren vervuilen. Regelmatig organiseert het dan ook zwerfvuilacties en gaan medewerkers samen met basisscholieren een beek langs in het werkgebied om het afval op te ruimen. Het dumpen van (groen)afval is slecht voor de kwaliteit van en het leven in het water.

De eerste ronde bestaat uit een waarschuwing, maar de tweede keer wordt meteen proces verbaal op gemaakt en volgt een boete. De hoogte van de boete wordt in overleg met het Openbaar Ministerie bepaald en is mede afhankelijk van de aard van de illegale dumping. De totale kosten per jaar voor het waterschap om (illegaal) (zwerf)afval op te ruimen bedragen tussen de 150.000 en 200.000 euro, geld dat door de inwoners moet worden opgebracht.

Er komen de laatste weken vaker meldingen binnen bij het waterschap over illegale dumpingen van tuinafval in en rondom beken.
Provincie:
Tag(s):