maandag, 18. augustus 2008 - 13:08

Watersporter krijgt drie bekeuringen in één weekend

Rhenen

Een watersporter uit Doorn was het afgelopen weekend erg hardleers. In twee dagen tijd kreeg hij drie bekeuringen voor een totaalbedrag van 870 euro uitgereikt. De Waterpolitie en de regiopolitie Utrecht controleerden in het weekend samen de recreatievaart op de Neder-Rijn tussen Rhenen en Wijk bij Duurstede.

Op zaterdag kreeg de watersporter uit Doorn op de Neder-Rijn bij Amerongen een bekeuring omdat hij als schipper van een snelle motorboot niet in het bezit was van een klein vaarbewijs. De boete hiervoor bedraagt 360 euro. Zondagochtend, werd dezelfde man betrapt tijdens het waterskiën in Gravenbol. Omdat het waterskiën daar verboden is kreeg de waterskiër een bekeuring van 150 euro. Later op die dag, dit keer bij Rhenen, kwamen ze dezelfde watersporter weer tegen. Dit keer weer als schipper van zijn snelle motorboot. En dus was het weer raak: 360 euro. Alles bij elkaar een duur weekend voor deze hardleerse ‘watersporter’.

Motorboten die sneller kunnen varen dan 20 km/uur zijn snelle motorboten. De schipper van een snelle motorboot moet volgens de regels in het bezit zijn van en klein vaarbewijs.
Provincie:
Tag(s):