donderdag, 17. juli 2008 - 18:30

Watertips van Oasen

Gouda

Wie wil er met het slechte weer van de afgelopen weken nu niet op vakantie? Veel Nederlanders pakken hun koffer, rugzak of caravan om de komende weken van een welverdiende vakantie te genieten. Drinkwaterbedrijf Oasen geeft een paar tips voor vakantiegangers. En voor thuisblijvers natuurlijk.

Oasen raadt vakantiegangers die reizen met een caravan, camper of boot aan erop te letten dat bij het gebruik van een boiler de temperatuur niet te laag is. De temperatuur van het warme water uit de kraan moet minimaal 60 graden zijn. Als de boiler lange tijd niet is gebruikt, is het altijd verstandig zowel de boiler als de leidingen in de kampeerauto eerst door te spoelen.

Kraanwater in andere landen

In het buitenland smaakt het kraanwater niet altijd zo lekker als thuis. Soms is er een beetje chloor aan toegevoegd, of heeft het water een iets andere kleur. Het drinkwaterbedrijf adviseert reizigers in een reisgids te checken of het kraanwater op de reisbestemming drinkbaar is. Is dat niet het geval of bij twijfel, dan rest er niets anders dan tijdelijk op flessenwater over te stappen. Des te beter smaakt het kraanwater na de vakantie thuis weer.

Weer terug thuis?

Oasen raadt terugkerende vakantiegangers aan om bij thuiskomst alle kranen in huis een paar minuten te laten doorlopen, net zo lang tot er alleen nog koud water uit de kraan komt. Het stilstaande water in de leidingen is namelijk na enkele weken niet meer vers. Oasen komt in augustus met een speciale campagne om alle terugkomende vakantiegangers te wijzen op het doorspoelen van de kranen in huis.
Provincie:
Tag(s):