dinsdag, 18. maart 2008 - 13:15

Watoessies en Siamang geboren in DierenPark

Amersfoort

In DierenPark Amersfoort zijn de afgelopen twee dagen drie jongen geboren. Zondagnacht en afgelopen nacht zijn er twee Watoessie kalveren geboren en maandagochtend is er een Siamang moeder geworden van een nieuwe telg. Zowel de moeders als de jongen maken het goed. Waar de knmi sneeuw voorspelt, zijn deze geboortes voor DierenPark Amersfoort een positieve start van de lente. Het DierenPark hoopt de komende tijd op nog meer geboortes van diverse diersoorten.

Watoessie runderen zijn Afrikaanse huiskoeien, zoals in Nederland de Friesian Holstein, en zijn te bewonderen op De Savanne. De groep bestaat uit acht volwassen dieren, waarvan één man en zeven vrouwen. De kalveren die afgelopen zondagnacht en afgelopen nacht geboren zijn, krijgen waarschijnlijk al snel gezelschap. Er worden nog meer geboortes verwacht bij de Watoessie runderen.

Maandagochtend vroeg is de derde Siamang geboren in DierenPark Amersfoort. De Siamangfamilie is een apensoort die bekend is om hun slingerende lange armen. In 2006 is er voor het laatst een Siamang geboren in DierenPark Amersfoort. Door vernietiging van het regenwoud in zijn natuurlijke verspreidingsgebied (Sumatra en continentaal Maleisië) is de Siamang een bedreigde soort geworden. De geboortes in het DierenPark zijn dan ook een belangrijk onderdeel van het fokprogramma.
Provincie:
Tag(s):