dinsdag, 19. februari 2008 - 20:20

Webportal voor gescheiden vrouwen

Groningen

Vorige week donderdag, op Valentijnsdag, heeft het Groningse internetbureau MediaCT Indipenda opgeleverd. Het resultaat is een unieke website. Dit geldt voor zowel de doelgroep, de gescheiden vrouw in Nederland, als de vrouwvriendelijke vormgeving van de website. De mannen van MediaCT hebben zich dan ook serieus verdiept in de online vrouwenwereld. Samen met de initiators van Indipenda.nl, twee ervaringsdeskundigen, heeft dit geresulteerd in een kleurrijke website vol vrouwgerichte content en functionaliteiten.

‘Met name de sfeer en het gevoel die een website uitstraalt is zeer bepalend voor een vrouw of ze de website goed vindt of niet’, aldus Tjitte Folkertsma van MediaCT. ‘Het gebruik van kleur, afbeeldingen en foto’s bepaald ook vaak het klik gedrag. Zo klikt een vrouw vaak op een afbeelding terwijl de man eerder op een tekstlink klikt. De man kijkt juist meer naar de functionaliteiten en de toegevoegde waarde om te bepalen of een website goed is of niet.’

Ook binnen de immens populaire online sociale netwerken hebben vrouwen een duidelijk andere voorkeur dan mannen. Vrouwen maken vrienden, chatten, praten over medische onderwerpen en emotionele ervaringen. Mannen praten meer over producten, vakkennis en handige links. ‘Al deze inzichten hebben wij mee genomen in ons technische ontwerp van Indipenda.nl’, vervolgd Folkertsma. ‘Zo kunnen vrouwen deelnemen aan forums en chatten met deskundigen. Binnenkort leveren wij de Indipendaclub op waar leden met korting gebruik kunnen maken van additionele diensten’.

Met de bouw van Indipenda.nl heeft MediaCT unieke marktkennis verzameld. Dat is binnen de internet- en mediasector niet geheel onopgemerkt gebleven. Inmiddels werken de specialisten van MediaCT al weer aan nieuwe vrouwvriendelijke online initiatieven. Ook bij toekomstige ontwikkelingen binnen Indipenda.nl zal MediaCT nauw betrokken zijn.
Categorie:
Tag(s):