maandag, 19. mei 2008 - 9:32

Webspreekuur voor neuroloog in Mesos Medisch Centrum

Utrecht

Met ingang van 19 mei a.s. beschikt de afdeling Neurologie van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en Mesos Medisch Centrum in Utrecht als eerste in Nederland over een webspreekuur. Dit houdt in dat de neuroloog via het internet medische informatie uitwisselt met de patiënt.

Belangrijkste voordeel is dat een onnodig polikliniekbezoek, met de daaraan verbonden tijdsinvestering en kosten voor zowel de patiënt als de behandelend arts, hiermee wordt voorkomen.

Het webspreekuur met de neuroloog loopt via een beveiligde internetverbinding. Op het webspreekuur kan de behandelend arts uitslagen van onderzoeken aan de patiënt doorgeven. Ook kan de patiënt vragen stellen of kan de behandelend arts vragen stellen aan de patiënt.

Vanzelfsprekend kiest de patiënt er zelf voor of hij of zij van het webspreekuur gebruik wilt maken. Als de patiënt liever persoonlijk contact wil, dan kan dat natuurlijk. Bovendien kan de behandelend arts de patiënt alsnog uitnodigen voor een persoonlijk gesprek als hij hem of haar nog wil zien.
Categorie:
Tag(s):