vrijdag, 19. december 2008 - 17:54

Wederom SBS 6 Kerstparade in Almere

Almere

De SBS 6 Kerstparade komt weer naar Almere!
De SBS 6 Kerstparade trok bij de eerste editie in Almere afgelopen december ruim 100.000 bezoekers.

Jong en oud genoten van de winterse taferelen die voorbij trokken. Dit jaar blijft de parade niet alleen beperkt tot het midden van het land, maar doet SBS 6 ook Groningen en Eindhoven aan om haar kijkers te trakteren op een geweldige kerstbelevenis.

Ook de presentatoren van de familiezender, zoals Piet Paulusma, Henkjan Smits, Rob Geus en Selma, en ook de drie finalisten van Popstars zijn bij de Kerstparade aanwezig om jong en oud fijne feestdagen toe te wensen.

De SBS 6 Kerstparade zal op dinsdag 23 december in Almere om 17.30 uur vanaf de Esplanade vertrekken. De praalwagens rijden verder via het Forum, de Diagonaal en steken vervolgens het Stadhuisplein over.

De sprookjesachtige stoet vervolgt zijn weg via de Stationsstraat naar het Stationsplein om vervolgens linksaf de Metropolestraat in te slaan. De Kerstparade rijdt verder via de Schoutstraat, Marktmeesterstraat, de Grote Markt en de Schutterstraat richting de Citadel en het Forum om vervolgens weer op de Esplanade te eindigen. Vanaf 19.15 uur wordt er vuurwerk afgestoken op het Weerwater.

De tijden en route van de SBS 6 Kerstparade zijn ook op www.almere.nl terug te vinden. SBS 6 zendt op 23 december rond 18.00 uur een compilatie uit vanuit Groningen.

Heel wat te beleven
Het belooft een gezellige en warme wintermaand te worden, want er valt deze dag veel meer te beleven in het Stadshart. Zo staat op het Stadhuisplein de hele middag de grote Coca Cola kersttruck samen met de radio 3FM en de Serious Request Actie en het Rode Kruis.

De actie is opgezet om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Daarbij organiseert 3FM een Serious Talent Band wedstrijd; er treden tussen 15.00 en 18.00 uur twee Almeerse bandjes op die strijden om een prijs in de finale én zal er nog een optreden van een bekende band zijn.

Op diverse locaties vinden activiteiten plaats: Levende Standbeelden, Kerstmannenband op de fiets, Brassbands, Koor Flevofun, Almeerse Brassband en Ensemble Blaasmere. De ijsbanen op Schipperplein en Grote Markt zijn ook geopend voor de nodige schaatspret. En de winkels zijn tot 21.00 uur open!

Kom met openbaar vervoer of fiets
Verder vragen wij u om vooral met het openbaar vervoer of op de fiets te komen. Als u met de auto komt, let dan op de bewegwijzering voor de parkeerterreinen, waar pendelbussen klaar staan om u midden in het Stadshart te brengen. Kom vooral vroeg, zodat u op uw gemak een prima plekje kunt uitzoeken voor de parade.
Provincie:
Tag(s):