dinsdag, 30. september 2008 - 21:03

Week van de Geschiedenis 2008

Renkum

Tijdens de Week van de Geschiedenis, zaterdag 11 tot en met zondag 19 oktober, staat dit jaar de historie van hotels en pensions in de gemeente Renkum centraal. De gemeente heeft op dat punt een bijzonder rijke historie.

Veel van de nog bestaande monumentale panden in onze gemeente hebben enige tijd de functie van hotel of pension gehad. Gebeurtenissen tij-dens de Slag om Arnhem voegden daar soms een bijzondere dimensie aan toe. In enkele gevallen betekende het oorlogsgeweld ook het definitieve einde van een hotel, zoals op de Duno.

In de dorpen zijn voor het komende evenement vijf hotels uitgezocht. Dat zijn de hotels Gol-den Tulip Parkhotel Doorwerth, Dreijeroord in Oosterbeek, Wolfheze te Wolfheze, Klein Zwitserland in Heelsum en zorgcentrum de Rijnhof op de plek van het verdwenen hotel Rijn-zicht in Renkum. Onder de titels ‘Doorwerth aan Zee’, ‘Glorietijd van de Renkumse hotels’, ‘Van boerderij tot hotel Wolfheze’, ‘Stijlvol in Heelsum’ en ‘Massaal en monumentaal toeris-me in Oosterbeek’ zullen daar in oktober kleine exposities getoond worden. Die behandelen bijvoorbeeld de historie van het -al dan niet verdwenen- hotel zelf. Ook komen op elke plek nog andere, markante voorbeelden uit het betreffende dorp aan bod.

Adresgegevens en openingstijden worden tijdig aangekondigd op de evenementenkalender op de gemeentelijke website www.renkum.nl.

De heer Ulbe Anema houdt op zondag 12 oktober om 15.00 uur in hotel Wolfheze, Wolfhezerweg 17 in Wolfheze, een lezing in het kader van de Week van de Geschiedenis. De lezing met de titel ‘Groeten uit hotel Wolfheze’ behandelt de geschiedenis van dit hotel en van de andere hotels en pensions in die plaats. Als u de lezing wilt bijwonen is reserveren noodzakelijk. U kunt maximaal twee personen aanmelden via e-mail lezingwolfheze@renkum.nl
Provincie:
Tag(s):