zaterdag, 22. maart 2008 - 16:52

Week van het papier in Amstelveen

Amstelveen

In Amstelveen bestaat twintig procent van het restafval uit papier dat hergebruikt had kunnen worden. Dat kan beter, sterker nog dat moet beter. Om het gescheiden inzamelen van papier extra onder de aandacht te brengen organiseert de gemeente Amstelveen de ‘Week van het Papier’. Van maandag 31 maart tot vrijdag 4 april vinden er diverse activiteiten plaats.

Om het scheiden van papier voor inwoners nog makkelijker te maken ontvangen Amstelveners voor de tweede keer een stevige papierentas bij een lokaal weekblad. Hiermee kunnen zij het oud papier eenvoudig apart houden en naar de papiercontainer brengen.

Daarnaast doen er zeven Amstelveense basisscholen mee aan de ‘Grote Papier Inzamelwedstrijd’. Gedurende de week verzamelen de scholen zoveel mogelijk oud papier in een container naast de school. Aan het eind van de week haalt het recycelbedrijf Pothuijzen de containers op en weegt het opgehaalde papier. De school die het meeste aantal kilo’s papier per leerling ophaalt, wint een mooie prijs.

Gedurende de hele week is er in de bibliotheek in het Stadshart ook informatie te vinden over de geschiedenis van papier en hoe papier hergebruikt kan worden. Kinderen tussen de zes en twaalf jaar kunnen hun kennis vervolgens testen door vijf vragen te beantwoorden en verder is er nog een knutselmiddag die door de gemeente wordt georganiseerd op 2 april.
Provincie:
Tag(s):