zaterdag, 26. januari 2008 - 10:24

Weense tram ingezet voor bereikbaarheid

Utrecht

Vanaf deze zomer moeten er extra sneltrams gaan rijden tussen Utrecht CS en Nieuwegein/IJsselstein. Dat is nodig om stad en regio bereikbaar te houden en reizigers snel en comfortabel openbaar vervoer te blijven bieden. Bestuur Regio Utrecht gaat de komende maanden onderzoeken of trams uit Wenen snel inzetbaar zijn op de bestaande rails. In februari haalt Bestuur Regio Utrecht een Weense tram naar de Utrechtse regio.

De tram beschikt over een eigen baan die intensiever kan worden gebruikt. Maar de huidige trams worden al maximaal ingezet. Om op korte termijn in de toenemende vraag te kunnen voorzien, zoekt Bestuur Regio Utrecht naar mogelijkheden door inzet van trams die elders al rijden. Het dagelijks bestuur van de stadsregio besloot deze week om nu eerst een tram te huren.

De Weense tram wordt hier enkele maanden onderworpen aan onderzoek en praktijktesten in de Utrechtse situatie. Daarbij wordt bezien of aanpassingen nodig zijn, met name om de hoge perrons aan de trambaan te kunnen aandoen. Ook kunnen chauffeurs van de huidige Connexxion-trams de tram uitproberen. Op basis van de uitkomsten neemt Bestuur Regio Utrecht een besluit over de aanschaf ervan.
Provincie:
Tag(s):