dinsdag, 23. december 2008 - 21:46

Weer illegaal vuurwerk in Reuver aangetroffen

Reuver

De politie heeft maandagavond een grote partij zwaar vuurwerk aangetroffen in een schuur in Reuver. Het ging in totaal om zo'n 300 kilo. Dit vuurwerk is zo gevaarlijk dat het zeer ernstig letsel en schade kan veroorzaken, zegt de politie.

Deze zaak kwam bij de politie in beeld naar aanleiding van een onderzoek naar illegale handel in vuurwerk. In dat onderzoek werd maandag 8 december een 28-jarige man en 23-jarige vrouw uit Reuver aangehouden. Daarbij werd 62 kilo illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen.

Dit onderzoek, waarin de 28-jarige man inmiddels in bewaring is gesteld, leidde maandag 22 december tot de schuur in Reuver waar 300 kilo vuurwerk lag opgeslagen. De politie heeft ook deze zaak in onderzoek, maar heeft nog geen nieuwe aanhoudingen verricht.

Ook in Venlo is maandagmiddag een partij vuurwerk in beslaggenomen. Na een melding van vuurwerkoverlast ging de politie poolshoogte nemen. Op de Meeuwbeemd zagen de agenten drie personen bij twee voertuigen staan. In de kofferbak lagen diverse dozen met opvallende stickers. De agenten vermoedden dat het hier om vuurwerk ging en stelden een onderzoek in. Toen de verdachten naderden sloten zij direct de kofferbak en zagen zij in een andere auto een 100.000 klapper liggen. Hierop werd ook het andere voertuig gecontroleerd waar allerlei soorten illegaal vuurwerk aangetroffen werd. Alle drie de verdachten, twee mannen van 32 en 29 uit Venlo en een 33-jarige man uit Tegelen, werden aangehouden. Eén van de verdachten had thuis ook 22 dozen strijkers liggen. Het vuurwerk is in beslaggenomen en zal worden vernietigd.
Provincie:
Tag(s):