donderdag, 11. december 2008 - 20:49

Weer zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen

Hillegom

De politie heeft deze week voor 336 kilogram aan zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk werd op drie plaatsen in de regio aangetroffen. De politie hield een 21 jarige man uit Hillegom aan en hoorde deze. Hij is in vrijheid gesteld. De andere verdachten, een 29 jarige man uit Noordwijk en een 18 jarige man uit Schoonhoven, moet de politie nog horen. Het opsporen van dit illegale vuurwerk is het resultaat van een Vuurwerkteam dat onderzoek doet naar handel in en bezit van zwaar en illegaal vuurwerk.

De politie kwam de verdachten en het vuurwerk op het spoor door onderzoek van het Vuurwerkteam en binnengekomen informatie over het bezit en de handel in zwaar en illegaal vuurwerk.
In een woning in Noordwijk werd een partij van 25 kilogram illegaal vuurwerk. Het ging hier om 17 lawinepijlen en 21 mortierbommen.
In Schoonhoven werd een partij van ongeveer 20 kilogram aan illegaal vuurwerk door de politie gevonden en in Hillegom werd de grootste partij, van 291 kilogram, aan zwaar en illegaal vuurwerk, eveneens in een woning. De 21 jarige zoon des huizes werd door de politie als verdachte verhoord. Hij verklaarde het vuurwerk uit België te hebben gehaald. De vondst bestond uit 18 dozen met 100.000 klappers, 52 lawinepijlen en ander zwaar knalvuurwerk.
Provincie:
Tag(s):