woensdag, 10. september 2008 - 14:01

Weert pakt weer groots uit met kermis

Weert

Ook dit jaar pakt Weert uit met een zeer gevarieerd pakket aan attracties tijdens de jaarlijkse stadskermis. Daarmee geeft de stad invulling aan de in de verre omtrek bekende slogan ‘Kermis Weert, groot, gezellig en betaalbaar’. Verspreid over 7 terreinen in en om de binnenstad staan in totaal zo’n 140 attracties opgesteld waarin en waarmee het publiek zich van vrijdagavond 26 september tot en met woensdagavond 1 oktober a.s. kan vermaken.

Zoals elk jaar streeft het gemeentebestuur naar een kermis waarop jong en oud zich volop kunnen amuseren. De lijst van zaken die het gemeentebestuur heeft weten te contracteren bestaat uit een bonte verzameling attracties. Daarmee wordt recht gedaan aan het feit dat de kermis in Weert tot een van de grootste van Nederland kan worden gerekend.

De kermis in Weert staat opgesteld op een zevental terreinen in en om de binnenstad en omvat een aantal spectaculaire attracties, waaronder de ‘Peacemaker’, ‘Airgate’ en ‘New York New York’.

De kermis wordt op vrijdagavond 26 september om 18.30 uur geopend. De attracties blijven dan draaien tot 00.30 uur. Op de andere kermisdagen zijn de kermiszaken open van 12.30 tot 00.30 uur.

Ook dit jaar wordt er een feestelijke eucharistieviering gehouden op de kermis. Die mis vindt plaats op zondag 28 september om 11.00 uur in een autoscooter aan het Bassin.

De kermis wordt op woensdagavond 1 oktober met een spectaculaire vuurwerkshow afgesloten. Het schouwspel vindt vanaf 22.00 uur plaats aan de Schepenlaan op bedrijventerrein Centrum-Noord, vlakbij het kermisterrein aan het Bassin.
Provincie:
Tag(s):